Proiectare Urbana și Peisagistica

Proiectarea urbana si peisagistica este rezultatul imbinarii urbanismului cat si al arhitecturii peisagistice. Prin “urbanism” intelegem stiinta care se ocupa de studiul spatiilor locuibile (orase) cat si al impactului acestora asupra mediului.

Peisagistica este arta de a planifica, a proiecta, a menține, a persevera și a reabilita spatiul verde și designul construcțiilor realizate de om. Astfel, peisagistica nu se reduce doar la stiinta solului, plantelor sau a mediului, desi foarte importante pentru aceasta meserie, dar este si o maiestrie deoarece necesita atat un simt estetic dezvoltat cat si cunostinte despre design si teoria culorilor astfel trasnformand fiecare gradina intr-o adevarata opera de arta.

Activitatea de amenajări peisagere este una complexa care necesita pe langă aptitudini tehnice si spirit artistic, deoarece tehnicianul peisagist trebuie sa găsească soluţiile optime pentru rezolvarea solicitărilor specifice exprimate de beneficiar.

construction, plans, square-370588.jpg

Cum se realizeaza proiectarea?

Proiectarea unui parc sau a unei gradini publice se face doar dupa elaborarea unui studiu de fezabilitate.

In urmatoarea etapa se realizeaza proiectul tehnic pentru sistemele de irigatii, reteaua de drenuri, sistemul electric de iluminare si prize, etc, pe baza unor planuri de structura (amplasarea aleilor, a locurilor de joaca a punctelor de atractie si locurilor de relaxare, etc.) agreate de beneficiar.

In ultima etapa se realizeaza planurile de plantare ce reprezinta amplasarea in planul de structura a speciilor de plante adecvate, rezultatul fiind realizareaunei solutii unitare de amenajare a spatiului verde prin imbinarea armonioasa a tuturor elementelor de baza ale unei gradini.