Toaletare si defrisare

Consultanta gratuita

Profesionistii nostri va stau la dispozitie in permanenta pentru orice tip de intrebare, nelamurire sau cerere de oferta

Consultanta in ceea ce priveste lucrarea pe care o aveti de realizat, este total gratuita, tipsurile oferite de un specialist in domeniu va vor ajuta categoric sa luati cea mai buna decizie pentru a economisi atat timp cat si bani.

Transport gratuit

Specialistii nostri se vor deplasa gratuit la locatia dv., in intervalul de timp stabilit de comun acord pentru a evalua de corect lucrarea din punct de vedere al materialelor ce urmeaza a fi folosite, cailor de acces, precum si a numarului de alpinisti utilitari ce vor fi dislocati pentru proiect/lucrare.

tree tops, trees, branches-2991743.jpg

Garantie extinsa

Divizia companiei noastre ofera garantie pentru orice lucrare realizata de alpinistii nostri utilitari, extraspecializati in acest domeniu. In conformitate cu normele in vigoare, ne obligam sa respectam toate standardele in ceea ce priveste executia lucrarilor pentru a oferi implinire beneficiarilor

Obiectivul nostru principal consta in oferirea unor servicii de calitate, de care pot beneficia clientii ce doresc sa realizeze lucrari cu specific forestier in mediul urban. Contactati-ne cu incredere pentru a putea beneficia si dvs. de calitatea unor servicii realizate la standard occidentale si cu un raport calitate/pret exceptional.

  Indiferent de specie sau dimensiune oferim servicii de cosmetizare indifferent de locatie. Reducem coronamentul utilizand tehnici sigure reducand astfel eventualele distrugeri. Eficienta si calitatea lucrarilor executate, cat si raportul Calitate/Pret exceptional, va face din eventuala noastra colaborare, pentru dumneavoastra. Gradul de inaccesibilitate al locatiei reprezinta de fiecare data o provocare pentru echipa noastra.

Serviciile oferite de noi cuprind urmatoarele:

  • Toaletari arbori-toaletare pomi ( copaci ) sau care afecteaza retele amplasate pe domeniul public.
  • Doborarea copacilor cu mijloace mecanice din dotare ( ferastraie mecanice, telelift,nacela, prb ).
  • Defrisari.
  • Curatarea ramurilor inainte sau dupa doborare.
  • Taierea copacilor de pe domeniul public.
  • Taieri de corectie copacilor,plopilor
  • Indepartarea cioate,taiere copac
  • Transportul materialului lemnos rezultat
 

Tehnicile de taiere arbori sunt aplicate la arborii situati in parcurile si gradinile publice, in aliamentele stradale ale bulevardelor si arterelor de circulatie, in liziere si perdele de protectie si in zonele verzi gestionate de Administratia Domeniului Public si Privat. In amplasamentele mentionate se dezvolta diferite categorii de arbori foiosi si rasinosi, predominand speciile plop, tei, castan,stejar etx. Tehnicile de taiere arbori se executa de personal calificat in domeniu, in mod unitar si in armonie cu celelalte elemente ale arhitecturii peisagiste existente. Administratia  Domeniului Public si Privat are obligatia de a indentifica periodic ( la 5-10 ani ) starea fiziologica a arborilor aflati pe raza municipiului in vederea stabilirii si aploicarii lucrarilor necesare,respectiv taieri de necesitate,doborare,de intretinere si regenerare pentru a eficientiza administrarea si protejarea fondului dentrologic al orasului.Cetatenii municipiului au posibilitatea sesizarii unor aspecte privind necesitatea realizarii unor lucrari specifice la arborii situati in zonele aferente imobilelor personale. Aceste lucrari vor fi avizate corespunzator de personal calificat al Administratiei Domeniului Public si Privat. Tehnicile de taiere se bazeaza pe o serie de principii decurgand din reactia plantelor. In decursul vietii arborilor plantati in amenajarile peisagistice din mediu urban se executa taieri de doborare si taieri partiale de intretinere si de regenerare a arborilor.

     A.Taierile definitive ( doborarile ) se executa fragmentat, in mod dirijat si se aplica arborilor in urmatoarele cazuri: stare fiziologica puternic degradata(scorburi ), varsta biologica inaintata, grad ridicat de uscare,arbori inclinati care nu prezinta semne de reechilibrare constituind pericol de prabusire cauzatoare de pagube materiale sau umane pe fondul conditiilor meteo,plantare necorespunzatoare fata de diverse constructii,nerespectand distanta optima in raport cu acestea,arbori care afecteaza retele edilitare etc.

     B.Taierile de intretinere au ca scop controlul evolutiei arborilor si se realizeaza la intervale de 5-10 ani. Acestea se aplica mai ales la speciile foioase si numai in cazuri limitate la conifere. Se  disting urmatoarele categorii de taiere:

     a) Elagajul ( inaltarea coronamentului ) presupune taierea periodica, la intervale de 3-6 ani, a ramurilor uscate sau chiar verzi cu diametrul pana la 6 cm. inserate pana la o inaltime de 6-12 m de la baza. Rolul acestei lucrari apare ca o necesitate pentru dezafectarea cailor rutiere si ratelelor de iluminat stradal. Pe masura ce cresc in inaltime, la arbori se executa eliminiarea ramurilor inferioare din coronament. Lucrarea se executa in functie de modelul de ramificare.

     b) Emondajul consta din taierea de pe trunchiurile arborilor a ramurilor lacome aparute din muguri dorminzi, in conditii nefavorabile de vegetatie, aceasta lucrare efectuandu-se in scopul impiedicarii deprecierii calitatii arborilor.

     c) Taierile de curatare ( corectie ) au ca scop suprimarea ramurilor uscate sau partial uscate, a celor aglomerate, a lastarilor lacomi de pe trunchi si ramuri, scurtarea ramurilor rupte,eliminarea drajonilor. De asemenea , se aplica pentru marirea luminozitatii si a penetrarii aerului in interiorul coroanei ori a aranjamentului.

     d) Taieri de regenerare ( toaletare) urmaresc reactivarea cresterii arborilor si reintretinerea coroanei.

Sunt lucrari mai severe si se aplica pe o durata totala de 5-7 ani. Aceasta taiere se realizeaza pe o baza planificata pentru a imbunatati sanatatea arborilor si a le oferi o crestere controlata. De asemenea, influenteaza calitatea inflorescentelor si aspectul general al arborilor.

  Toaletarea este cea mai comuna procedura aplicata pentru intretinerea si regenerarea arborilor. Desi arborii din padure se dezvolta corespunzatordoar cu toaletari ale naturii, amenajarile peisagistice care cuprind arbori necesitaun nivel marit de grija pentrumentinerea protectiei lor si a aspectului estetic. Toaletarea trebuie executatain constiinta de cauza privind modul de reactie a arborelui la fiecare taietura.

Toaletarea necorespunzatoare poate crea deteriorari care sa dureze toata viata arborelui sau chiar sa-I scurteze viata. In majoritatea cazurilor, arborii maturi sunt toaletati ca o masura preventiva si corectiva. Arborii trebuie toaletati prima data la 2-5 ani dupa plantare, apoi la fiecare 5-7 ani.

Toaletarea se executa cel mai bine in perioada de iarna – primavara timpuriu ( inainte de intrarea in vegetatie a arborilor), intrucat taierile se cicatrizeaza repede, dezvoltarea porneste in primavara, iar infectiile provenite de la insecte sau boli sunt mai putin probabile. Toaletarile care se efectueaza dupa ce arborii au intrat in vegetatie ( primavara) trebuie evitate deoarece in aceasta perioada arborii folosesc o mare cantitate deenergie pentru a produce aparatul foliar si pentru cresterea mugurilor si mladitelor timpuii. Realizareatoaletarii in acea perioada va avea o influenta negativa asupra arborelui.

  C.Avizul se elibereaza de catre Administratia Domenilui Public si Privat- Servicii Spatii Verzi. La asociatiile de proprietari, lucrarile de toaletare si taiere arbori se efectueaza cu acordul majoritatii locatarilor, potrivit legii mediului si in baza avizului eliberat. Lucrarile se pot efectua si fara acordul locatarilor atunci cand exista un pericol iminent de prabusire a arborilor. In vederea refacerii fondului vegetal, solicitantii au obligatia ca, pentru fiecare arbore taiat , sa planteze un numar de 1 arbori sau 10 arbusti. Pentru aceasta , solicitantii vor incheia cu Administratia Domeniului Public si Privat un angajament de plantare in regim propriu, sau vor achita contravaloarea materialului saditor ce va fi asigurat si plantat de Administratia Domeniului Public si Privat.